Novice

 

 

Vsi so radi brali knjige. Svetovala sem jim, naj storijo kot Fjodor, ko jih posluša. Naj zaprejo oči, saj se Fjodor...

>>Več...

Posvojena pasja terapevtka Lili iz depresivne in neodzivne deklice izvabila glasen smeh. Osemletna deklica je bila po težki amputaciji povsem neodzivna in depresivna, ves čas je jokala...

>>Več...

Objavljeno v tedniku Savinjske novice. Stanovalci v družbi nežnih psičk kar zažarijo in urica v njihovi družbi jim vedno prehitro mine...

>>Več...

facebook icon


VANDA RIŽNAR, SISY IN LU

TP_Vanda.jpgTistega vročega avgustovskega dne, ko sem jo prvič zagledala nisem vedela niti, kako naj ji dam ime. Prva stvar, ki mi je padla na pamet je bila: "Lepa si kot princeska! Sisy boš!"

 

Od kod prihaja ne vem, ker sem jo zelo nevedna kupila pri prekupčevalcih. Ampak imela sem srečo. Že kot mladiček je bila zelo živahna. Začeli sva trenirati agility, malo tudi tekmovali. In potem je usoda hotela, da sem daleč stran od doma spoznala Nani Gerdina, ki me je seznanila in navdušila nad terapijo s pomočjo psa. Že pri testiranju je Sisy pokazala, da je za to dejavnost zelo primerna. Začeli sva delati v ZUDV (Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja) Dornava pod mentorstvom Manje Kokol in sicer z uporabniki po poškodbi glave in s cerebralno paralizo.

 

Moja Sisy... Včasih nagajiva, včasih trmasta, včasih pa dela in razveseljuje ljudi okrog sebe, malo zalaja in prosi za priboljšek, da kakšen poljubček. Vse to je moja zlata kužka.

 

In Lu, s sto in enim vzdevkom in po resnici povedano ji vsi pristajajo. Izbrana je bila načrtno, po dobrem premisleku, kaj pomeni imeti doma psička, ki potrebuje zelo dosledno vzgojo in veliko gibanja. Pripeljala sem jo iz Nemčije od skrbnih vzrediteljev in upala, da nama nekoč uspe postati terapevtski par. In če je Sisy princeska, se moj mali norček Lu obnaša kot princesa na zrnu graha - nikoli ne leže na trdo podlago. Pusti se prav po teriersko razvajati in biti prav po teriersko trmasta, predvsem, kar se tiče poslušnosti pri treningih agility.

 

Sisy s svojo umirjenostjo in Lu s svojo živahnostjo opravljata delo terapevtskih psov, vsaka na svoj prisrčen način.

 

Vanda & Sisy & Lu

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information