Novice

 

 

Zbornik 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije. Objavljen je Zbornik z 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije "Iz teorije v prakso" z recenzijo...

>>Več...

Monika Rijavec – Intervju ZAVOD PET Tokrat smo se pogovarjali z Moniko Rijavec, direktorico Zavoda PET. Zavod, ki se ukvarja s posredovanjem s pomočjo psov kot del terapevtskega procesa...

>>Več...

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

facebook icon


 

Jadranka Juras: Nihče me ni tako naučil, kot me je naučila žival. Vez, ki se stke med človekom in živaljo, je pogosto tako močna kot med ljudmi, zato bi se marsikdo strinjal z rekom, da je pes človekov najboljši prijatelj. Kaj pa terapija s psi? Ste že slišali zanjo?

 

Zavod PET, nova strokovna organizacija za terapijo s psi, pomaga bolnikom, osamljenim, otrokom, starostnikom, invalidnim osebam in vsem, ki se v življenju srečujejo s kakršno koli omejitvijo ali posebno potrebo. Rezultati in raziskave kažejo, da druženje otrok, mladine in starejših s psi bistveno pripomore pri zdravljenju in rehabilitaciji. Zavod PET izvaja terapije s pomočjo psa, ki potekajo individualno ali v skupini. Poleg terapij in aktivnosti z motivacijskimi, izobraževalnimi, rekreacijskimi in/ali terapevtskimi koristmi Zavod PET izvaja tudi posebne programe, kot sta izobraževanje in branje s pomočjo psa.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani 24ur.com.

Objavljeno v sredo 23. 1. 2013. Avtor članka A.R.

 

 

Prisotnost psa znižuje krvni tlak in srčni utrip. Terapija s psom vpliva tudi na telesni, mentalni, socialni in kognitivni vidik ter tudi na govor in komunikacijo.

 

Raziskave kažejo, da druženje otrok, mladine in starejših s psi bistveno pripomore pri zdravljenju in rehabilitaciji, so zapisali v Zavodu PET. Izvajanje tovrstnih terapij vedno bolj podpira tudi medicinska stroka, na ministrstvo za zdravje pa namerava zavod vložiti tudi pobudo za ureditev zakonodaje na tem področju. Prisotnost psa znižuje tudi krvni tlak in srčni utrip človeka, tako lahko prisotnost in dotikanje psa pomirjata človeka in zmanjšujeta fizično bolečino ter psihično nelagodje.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Delo.

Objavljeno v sredo 23. 1. 2013. Avtor članka je Pi. K.

 

 

Zavod PET: Pes je lahko del terapevtskega procesa! Pred dnevi se je javnosti prvič predstavil Zavod PET, ki deluje z namenom dvigovanja kakovosti življenja posameznika s posredovanjem s pomočjo psa. To je posredovanje, ki namensko vključuje psa, kot del terapevtskega procesa ali izboljšanja kakovosti človekovega življenja.

 

Predstavitvi Zavoda PET so se pridružili tudi Jadranka Juras, Ana Marija Mitić, Lucija Ćirović in Mojca Mavec, dejavnosti zavoda pa sta, kot moderatorja dogodka, podprla tudi znana voditelja in ljubitelja živali, Meta Ornik ter Robert Bogataj.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani revije Cosmopolitan.

Objavljeno v petek 25. 1. 2013.

 

 

Jadranka Juras: Nihče me ni naučil toliko, kolikor me je naučila žival. Včeraj se je javnosti prvič predstavil Zavod PET, ki deluje z namenom dvigovanja kakovosti življenja posameznika s posredovanjem s pomočjo psa. To je posredovanje, ki namensko vključuje psa, kot del terapevtskega procesa ali izboljšanja kakovosti človekovega življenja. Poleg predstavnikov zavoda je spregovorila tudi častna članica Jadranka Juras, ki je poudarila, da so jo živali ogromno naučile in da se mora status lastnika živali spremeniti v skrbnika živali.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Dnevnik.

Objavljeno v četrtek 24. 1. 2013. Avtor članka je Peter Jenko.

 

 

Terapije s pomočjo psov bistveno pripomorejo pri zdravljenju in rehabilitaciji. Raziskave kažejo, da druženje otrok, mladine in starejših s psi bistveno pripomore pri zdravljenju in rehabilitaciji, so zapisali v Zavodu PET. Izvajanje tovrstnih terapij vedno bolj podpira tudi medicinska stroka, na ministrstvo za zdravje pa namerava zavod vložiti tudi pobudo za ureditev zakonodaje na tem področju.

 

Prisotnost psa znižuje tudi krvni tlak in srčni utrip človeka, tako lahko prisotnost in dotikanje psa pomirjata človeka in zmanjšujeta fizično bolečino ter psihično nelagodje. Terapija s psom vpliva tudi na telesni, mentalni, socialni in kognitivni vidik ter tudi na govor in komunikacijo, so še pojasnili na Zavodu PET.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Dnevnik.

Objavljeno v sredo 23. 1. 2013. Avtor članka sta STA in pej.

 

 

Predstavlja se pasja enota terapevtov, Zavod PET. Življenji človeka in živali sta že od nekdaj tesno prepleteni. Vez, ki se stke med njima, je pogosto celo močnejša, kot tista med ljudmi. V današnji družbi, ko se vse bolj oddaljujemo od sočloveka, radi pozabljamo na pomen terapevtskega učinka stika človeka z živaljo.

 

Zavod Pet je zasebni zavod, ki deluje z namenom dvigovanja kakovosti življenja posameznika s posredovanjem s pomočjo psa. Terapevtski pari (usposobljeni prostovoljci s svojimi psi) pomagajo otrokom, mladostnikom, odraslim in starostnikom, ki se v življenju ali v določenem življenjskem obdobju soočajo z boleznijo, fizično ali duševno motnjo oziroma omejitvijo.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani pesmojprijatelj.si.

Objavljeno v ponedeljek 26. 11. 2012.

 

 

Zavod PET pri Anžeju na Pediatrični kliniki. Zavod Pet je zasebni zavod, ki deluje z namenom dvigovanja kakovosti življenja posameznika s posredovanjem s pomočjo psa. Terapevtski pari (usposobljeni prostovoljci s svojimi psi) pomagajo otrokom, mladostnikom, odraslim in starostnikom, ki se v življenju ali v določenem življenjskem obdobju soočajo z boleznijo, fizično ali duševno motnjo oziroma omejitvijo.

 

Tokrat sta članica Dunja Vodopivec in štrinožna prijateljica Gaja na pediatrični kliniki na oddelku za kirurgijo obiskali Anžeja. Že dolgo časa je v bolnišnici, zato je pasjega obiska še toliko bolj vesel, saj ob njej pozabi na bolečino in vse neprijetnosti, ki jih zdravljenje v bolnici prinaša.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani pesmojprijatelj.si.

Objavljeno v petek 18. 1. 2013.

 

 

Psi terapevti ljudem vračajo nasmehe. Da je bližina psa za mnoge pomirjujoča, je znano vsakemu lastniku in ljubitelju psov.

 

Raziskave so pokazale, da lahko prisotnost psa znižuje krvni tlak in srčni utrip človeka. Tako lahko dotikanje psa pomirja človeka in zmanjšuje fizično bolečino ter psihično nelagodje. Terapija s psom vpliva na telesni, mentalni, socialni in kognitivni vidik ter tudi na govor in komunikacijo.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Slovenske novice.

Objavljeno v četrtek 24. 1. 2013. Avtor članka je Da. M.

 

 

Druženje s psi pomaga pri rehabilitaciji in zdravljenju. Navzočnost in dotikanje psa posameznika pomirja in mu celo zmanjšuje fizično bolečino.

 

Raziskave kažejo, da druženje otrok, mladine in starejših s psi bistveno pripomore pri zdravljenju in rehabilitaciji, pravijo v Zavodu PET. Izvajanje tovrstnih terapij vedno bolj podpira tudi medicinska stroka, na ministrstvo za zdravje pa namerava zavod vložiti tudi pobudo za ureditev zakonodaje na tem področju.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani stotka.net.

Objavljeno v četrtek 24. 1. 2013. Avtor članka sta Manja Pušnik in STA.

 

 

LandZ.jpg

Objavljeno v reviji L&Z, Februar 2013. Avtorica članka je Mateja P. Kristanič.

 

 

ZIB_bilten.jpg

Objavljeno v reviji Zib bilten, 29. januarja 2013. Vir članka je STA.

 

 

Jana_thumb.jpg

Objavljeno v reviji Jana, 29. januarja 2013. Avtor članka je Vito Tofaj.

 

 

Lea_thumb.jpg

Objavljeno v reviji Lea, 30. januarja 2013. Avtor članka je Nejc Simšič.

 

 

Nova_thumb.jpg

Objavljeno v reviji Nova, 28. januarja 2013. Avtor članka je Nejc Simšič.

 

>>    1 2 3 4 5 6 7 8 <<


Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information