Novice

 

 

Zbornik 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije. Objavljen je Zbornik z 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije "Iz teorije v prakso" z recenzijo...

>>Več...

Monika Rijavec – Intervju ZAVOD PET Tokrat smo se pogovarjali z Moniko Rijavec, direktorico Zavoda PET. Zavod, ki se ukvarja s posredovanjem s pomočjo psov kot del terapevtskega procesa...

>>Več...

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

facebook icon


PET legende:

 

 

MONIKA RIJAVEC IN BELLA

 

Bella_Monika.jpgOd nekdaj so bili psi del naše družine. Ko sem bila mala mula, sta nam družbo delala dva »zmešančka« – Pika in Din, malce kasneje nemška ovčarka Ada, za njo angleški koker španjel Timo in potem…

Potem je prišla labradorka Bella. V vsej svoji lepoti in veličini. Njeno poslanstvo je bilo zapisano že pred njenim prihodom. Prišla je predvsem na željo očeta, ki je potreboval motivatorja za gibanje po kapi. »Želim si psa ob sebi«, so bile njegove besede.

Po dobrih treh letih mi na uho pride vest o terapiji s pomočjo psov. Sama sem bila takrat že članica Društva prijateljev živali severne Primorske in predsednica zavoda Veronika je odgovorna, da sva 21.maja 2010 z Bello hiteli proti Ajdovščini, na testiranje. In ga opravili. Ne vem katera je bila bolj ponosna, Bella ali jaz.

Za nama je dobrih šest let izvajanja različnih aktivnosti in terapij, veselih in tudi težkih trenutkov. Odločitev za prenehanje ni bila lahka, ampak vsega lepega je enkrat žal konec. Vendar spomini na opravljeno delo prikličejo toplino pri srcu. Nešteto opravljenih prostovoljskih ur, na katerih je bila glavna krivka Bella, da so srčki igrali in bili nasmejani obrazi vseh uporabnikov. Lepo je bilo, zdaj pa vso energijo usmeriva samo še vase oz Bellino dobro počutje in kar se da lep in umirjen preostanek življenja.

Draga Bella... Najbolj ljubeznivo in srčno bitje, a po potrebi tudi navihanka, ki ji enostavno ne moreš ničesar zameriti. Po labradorsko vedno lačna, do vseh bitij neverjetno prijazna in nenazadnje - moja mala »skuliranka«, ki očara čisto vsakega. Moja velika učiteljica in moja velika ljubezen.

Monika & Bella

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information