Novice

 

 

Zbornik 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije. Objavljen je Zbornik z 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije "Iz teorije v prakso" z recenzijo...

>>Več...

Monika Rijavec – Intervju ZAVOD PET Tokrat smo se pogovarjali z Moniko Rijavec, direktorico Zavoda PET. Zavod, ki se ukvarja s posredovanjem s pomočjo psov kot del terapevtskega procesa...

>>Več...

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

facebook icon


 

Predstavitev Zavoda PET na radiu Primorski val.

Predvajano 17. januarja 2013 na radiu Primorski val. Novinarka Maja Filipič

 

Modri-jan-revija-stevilka-11_thumb.jpg

Objavljeno v reviji Modri Jan, v sredo, 5. 12. 2012. Avtorica besedila je Nataša Savec, avtorica fotografij je Jasmina Hasković.

 

Predstavlja se Pasja enota terapevtov, Zavod PET.

 

Življenji človeka in živali sta že od nekdaj tesno prepleteni. Vez, ki se stke med njima, je pogosto celo močnejša, kot tista med ljudmi. V današnji družbi, ko se vse bolj oddaljujemo od sočloveka, radi pozabljamo na pomen terapevtskega učinka stika človeka z živaljo.

 

Celoten članek si preberite na spletnem portalu PES MOJ PRIJATELJ.

 

Objavljeno 27. novembra 2012. Besedilo Zavod PET, avtorica fotografij je Jasmina Hasković.


 

Zato se psi valjajo po jedilnici.

 

Pismo mame, s katerim je javnost "z grozoto in gnusom" obvestila, da se po jedilnici bežigrajske osnovne šole v Ljubljani po tleh valjajo psi", je naletelo na burne odzive.

 

"Takšne reakcije so navadno plod nevednosti oziroma pomanjkljivosti seznanjenosti." Terapevtski psi človeku lahko pomagajo tako fizično kot psihično, za svoje usposabljanje pa le stežka pridobijo primeren prostor, zlasti v zimskem času."

 

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Žurnal24.

 

Objavljeno 14. novembra 2012. Avtorica besedila je Katarina Klepec, avtorja fotografij Jasmina Hasković in Grega Gulin.


 

Kako delujejo skrivne sile živali?

 

Prispevek si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Objavljeno v oddaji "O živalih in ljudeh", na TV SLO 1, v soboto, 24.11.2012. Avtorica prispevka je Mojca Recek, snemalec pa Damijan Krajnc. Prispevek se začne na 00:40.

 

 

Doc3_thumb.jpg

Objavljeno v reviji Moj mali svet, oktober 2012. Avtorica besedila je Marjetna Horvatin, avtorici fotografij Jasmina Hasković in Katja Kodba.

 

Doc3_thumb.jpg

Objavljeno v reviji Lisa, v četrtek, 4. 10. 2012. Avtorica besedila je Ilona Penzeš, avtorja fotografij Jasmina Hasković in Grega Gulin.

 

doc_st_1.jpg

Objavljeno v reviji Moj pes, September 2012. Avtorica članka je Milica Mohor.

 

 

Blagodejnost terapevtskih psov.

Prispevek si lahko ogledate na tej povezavi.

Objavljeno v Tedniku, na TV SLO 1, v ponedeljek, 11. 6. 2012. Avtorica prispevka je Aleksandra Dežman, snemalec pa Mišo Čadež. Prispevek se začne na 16:26.

 

 

S terapevtskim psom tudi v bolniško posteljo. Medtem ko je v Avstriji mogoče dobiti terapijo s pomočjo živali celo na napotnico, v Sloveniji ni niti zakonsko določeno, kdo se sme ukvarjati s posredovanjem s pomočjo psa.

 

LJUBLJANA - Že od pamtiveka velja, da je pes človekov najzvestejši prijatelj in čuvaj. V sodobnem svetu pa je postal še mnogo več. Študije dokazujejo, da naveza človek-pes poleg socialnih prinaša tudi fizične in psihološke koristi, in sicer ljudem, na katere že samo božanje psa vpliva blagodejno, saj se jim ob tem znižata krvni tlak in frekvenca srca. Dokazano je tudi, da se v deželah, kjer so hišni ljubljenčki vključeni v zdravstveni in psihosocialni sistem, manjša poraba zdravil.

 

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Dnevnik.

Objavljeno v torek, 22. 5. 2012. Avtor članka je Vanja Alič.

 

doc_st_1.jpg

Objavljeno na spletni strani www.medicina-danes.si, v petek, 16. 5. 2012. Avtorica člankaje Tina Bizjak.

Energijska osteopatija za pse. V soboto 12. maja je v Tacnu pri Tacenskih brzicah potekalo srečanje terapevtskih parov, na katerem so poslušali predavanje dr. vet. med. Špele Suhač o energijski osteopatiji. Vse skupaj se je začelo z družabno igrico, ki jo je vodila strokovna vodja Zavoda za terapijo s pomočjo psov PET Mojca Debevc. Po uvodnem spoznavanju je na vrsto prišel uradni del. Predavateljica je udeležencem predstavila, kaj energijska osteopatija sploh je in pokazala pravilen način masiranja psov. Le tega, pa so na samem kraju dogodka pod budnim očesom dr. Suhač poizkusili izvajati tudi sami vodniki s svojimi psi.

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Viva.

Objavljeno v torek, 15. 5. 2012. Avtor članka je UR.

Jasmina Haskovič: »Vse se zgodi z razlogom.« To je prva od dveh Jasmininih najljubših misli, druga pa je: "Vsi smo v obcestnem jarku, toda nekateri med nami gledamo zvezde," ki jo je povzela po Oscarju Wildu.

Jasmina Haskovič je predana prostovoljka že 12 let in poleg svoje službe opravlja še prostovoljno delo. Pri tem ji pomagata Oli in Oto, njena dva kužka pasme mops – skupaj se neuradno imenujejo 'trio adio'.

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Cosmopolitan.

Objavljeno v petek, 6. 4. 2012. Avtorja članka sta Manca Kraševec (besedilo) in Bojan Laharnar (foto).

Doc1.pdf

Objavljeno v Večeru, v sredo, 14. 12. 2011. Avtor članka je Gabrijel Toplak.

Dunja Vodopivec, prostovoljka. Želi si le zdravja za vse. Stalnica Pediatrične klinike so že nekaj let tudi prostovoljci Zavoda PET – Pasje enote terapevtov, ki se ukvarja s terapijo in aktivnostjo s pomočjo psov. Otroci se teh obiskov v bolnišnici izredno razveselijo, saj v družbi psa vsaj za trenutek pozabijo na bolečino, občutek osamljenosti, žalosti in zaskrbljenosti pa tudi jeze. Zagotovo ni srčnega človeka, ki bi kdaj pozabil otroške oči, ki se ob pogledu na psa zasvetijo od sreče. In te otroške zvezdice v očeh so spodbuda tudi za Dunjo Vodopivec, prostovoljko in aktivno članico Zavoda PET, in njeno psičko Gajo.

Celoten članek si preberite na spletni strani časopisa Dnevnik.

Objavljeno v sredo, 14. 12. 2011. Avtor članka je Vesna Levičnik.

 

>>    1 2 3 4 5 6 7 8 <<


Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information