Novice

 

 

Vsi so radi brali knjige. Svetovala sem jim, naj storijo kot Fjodor, ko jih posluša. Naj zaprejo oči, saj se Fjodor...

>>Več...

Posvojena pasja terapevtka Lili iz depresivne in neodzivne deklice izvabila glasen smeh. Osemletna deklica je bila po težki amputaciji povsem neodzivna in depresivna, ves čas je jokala...

>>Več...

Objavljeno v tedniku Savinjske novice. Stanovalci v družbi nežnih psičk kar zažarijo in urica v njihovi družbi jim vedno prehitro mine...

>>Več...

facebook icon


NATAŠA SAVEC IN LARA

Natasa_Lara.jpgTerapijo s pomočjo psov sem spoznala v Domu starejših občanov Tezno, kjer je svoje dneve preživljala moja babica. Še v istem mesecu sem nekega dne na oglasni deski izvajanih dejavnosti v Domu videla, da jih bodo obiskali kužki. In tako smo se tistega dne obiska udeležili tudi midve. Od takrat je babica vsak mesec nestrpno čakala na obiske kužkov.

Nato je v moje življenje vstopila Lara, psička iz zavetišča Horjul. Ko je Lara postala del naše družine sem terapijo s pomočjo psov že poznala. Nekako samoumevno je bilo, da tudi midve postaneva del tega. V naslednjem letu sem najine cilje usmerila v šolanje; sama sem dopolnila svojo izobrazbo na Pedagoški Fakulteti v Ljubljani in pridobila naziv »diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok«. Hkrati sva z Laro obiskovali pasjo šolo pri Kinološkem društvu Maribor in uspešno opravili izpit B-BH (izpit za psa spremljevalca s preizkusom obnašanja v urbanem okolju in strokovni izpit za vodnika). Nato sva postali terapevtski par.

Upam, da bo tudi najina pot uspešna, da bova skupaj kot terapevtski par nosili naokrog veliko dobre volje, smeha, pomoči in pripomogli do spoštljivega in pozitivnega odnosa do živali. Kajti brez naših štirinožcev na tem svetu še zdaleč ne bi bilo tako lepo, kot je.

Nataša & Lara

 

 

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information