Novice

 

 

Zbornik 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije. Objavljen je Zbornik z 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije "Iz teorije v prakso" z recenzijo...

>>Več...

Monika Rijavec – Intervju ZAVOD PET Tokrat smo se pogovarjali z Moniko Rijavec, direktorico Zavoda PET. Zavod, ki se ukvarja s posredovanjem s pomočjo psov kot del terapevtskega procesa...

>>Več...

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

facebook icon


KARMEN LAPANJA IN BORA

 

TP_karmen_bora.jpgNarava je vedno bila moja prijateljica. Za sprostitev, rekreacijo, razmišljanje, nabiranje njenih dobrot…. Pred leti, še kot dijakinja in študentka sem se po njej potepala sama, a želja po kosmatincu na štirih nogah je vedno bila nekje globoko v srcu.

Ko sem se po študiju vrnila domov, sem pozabila na mesto in se vrnila v raj podeželja ter brez zadržkov pripeljala prvo psičko mešanko. Starši niso bili najbolj naklonjeni temu dogodku. Novo jutro in mami vpraša:» Ali me je slišala, da sem se vrnila iz službe?« Tako smo že čez noč postali najboljši prijatelji. Štiriletno prijateljstvo nas je vse zaznamovalo, a zakaj se je končalo še danes ne vem. Vedeli smo, da praznina ne bo trajala.

Po nekaj mesecih iskanja, je prišla k nam ta mala rumena kepica, ki je imela samo bratca in sestrico – Bora. Navihana labradorka, vedno dobro volje, polna energije, da razvedri še najtemačnejši dan. Sama sem učiteljica in najina učilnica s kolegico je polna rastlin in živali, ki popestrijo šolske dni učencem in ostalim uslužbencem. Kaj pa, če nam šolske dni polepša še Bora? Tako se je porodila ideja o sodelovanju z nekom – kom? Hitro je moj prijatelj postal Zavod PET. Poln idej, zagnanosti, sočutja do ljudi, dobrih in zvestih prijateljev.

Šolanje, učenje, nasveti,… Postali sva terapevtski par. Pot do terapevtskega para mi je odprla obzorje o majhnosti človeka in moči narave. Tako sva izkušnje pridobivale na različnih inštitucijah obdane s pravimi prijatelji. Hvala vsem, ki ste nama svetovali, kako stopiti na pot prejemanja in dajanja nasmehov, ponujenih tačk in priklonov. Upava, da bova »pobarvale« številne dni.

 

Karmen in Bora

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information