Novice

 

 

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

Dejavnosti za najmlajše in ostale generacije. Na Rečici smo naša spomladanska srečanja zaključili v maju s posebno uro pravljic, ki jo Osrednja knjižnica Mozirje izvaja v sodelovanju z Zavodom PET...

>>Več...

Zanimiv obisk terapevtskih psičk. Učenci in varovanci vrtca so z zanimanjem prisluhnili navodilom, spremljali pokazano ter...

>>Več...

facebook icon


JASNA ŠOLINC IN KODI

TP_Jasna_kodi.jpgSkozi moje celotno otroštvo me je spremljala želja po psu. Sploh ne morem prešteti, koliko ur sem kot otrok moledovala svoje starše za psa. Že takrat pa sem vedela, da si želim sibirskega huskija, čeprav so trmasti in delajo stvari po svoje. Pa kaj - tudi jaz sem bila taka.

Potem je končno prišel težko pričakovan dan – dan, ki mi je spremenil življenje. Prišel je on - Kali, črno-bel husky, z očmi barve modrega neba. Vse sva počela skupaj. Bil je daleč od vzornega psa, ampak jaz sem ga oboževala. Dan, ko sem se morala od njega posloviti, je bil najtežji v mojem življenju.

Bilo je težko, vendar sem vedela, da bodo sedaj psi vedno del mojega življenja. Nisem dolgo zdržala brez pasjega prijatelja. Našla sem super vzrediteljico sibirčkov in potem se je začelo mučno čakanje na mladička. To so bili zelo dolgi štirje meseci. Potem je pa kar naenkrat prišel dan, ko smo lahko šli ponj. Celo pot do Idrije sem bila na trnih, komaj sem čakala, da ga vidim. Bil je tam, v vsej svoji lepoti, najlepši seveda, to trdim še danes. Sploh ga nisem mogla dati iz rok. Moj Kodi. Kodi je najbolj zlat kuža kar jih je. Bil je popolno nasprotje svojemu predhodnjiku. Psa kot je Kodi, si lahko le želiš, je priden, ubogljiv, rad počne lumparije in me vedno spravi v dobro voljo.

S Kodijem se je tudi začela moja malo bolj resna kinološka pot. Začela sva obiskovati malo šolo, kasneje sva šla še v nadaljevalni tečaj. Imel je veliko volje po delu, zato sva po končanem začetnem tečaju zajadrala v bolj športne vode. Začela sva trenirati agility, kjer oba uživava. Ko je bil star eno leto, sva tudi bolj resno začela trenirati vlečne športe, kot je canicross in bikejoring.

Nato pa se je naša družina, kar čez noč, povečala še za enega pasjega norčka. Toliko, kot je bil Kodi planiran in težko pričakovan, toliko je moja Freya prišla popolnoma nenačrtovano. Mala belgijska ovčarka, v katero sem se zaljubila na prvi pogled. Freya za razliko od Kodija ni nikoli pri miru, je pravi mali torpedo. Pokazala je izjemno željo po delu, niti ni pomembno kaj počneva, samo, da se kaj dela. S Freyo sedaj tudi tekmujeva v agilitiju. Kodi nad tekmami ni bil nikoli preveč navdušen, je raje šel deliti poljubčke med sodnike in obiskovalce.

Prav zaradi njegove dobrosrčnosti sem začela razmišljati o terapevtskem delu. Do Zavoda PET me je napotila Kodijeva vzrediteljica. Šla sva na testiranje, kjer se je Kodi odrezal več kot odlično, tako da sva se odločila nadaljevati izobraževanje. Začela se je najina terapevtska pot. Spoznala sva veliko novih srčnih ljudi, zaradi katerih sem tudi sama postala boljša oseba. Kodi je vedno vesel, ko lahko komu s svojim obiskom, seveda tudi s svojimi poljubčki, polepša dan.

V prostem času smo seveda najrajši skupaj. Hodimo v hribe, tečemo, kolesarimo, se družimo s prijatelji in kar je najpomembnejše, uživamo skupaj.

 

Jasna & Kodi & Freya

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information