Novice

 

 

Vsi so radi brali knjige. Svetovala sem jim, naj storijo kot Fjodor, ko jih posluša. Naj zaprejo oči, saj se Fjodor...

>>Več...

Posvojena pasja terapevtka Lili iz depresivne in neodzivne deklice izvabila glasen smeh. Osemletna deklica je bila po težki amputaciji povsem neodzivna in depresivna, ves čas je jokala...

>>Več...

Objavljeno v tedniku Savinjske novice. Stanovalci v družbi nežnih psičk kar zažarijo in urica v njihovi družbi jim vedno prehitro mine...

>>Več...

facebook icon


  • Izobrazevanje1.gif
  • Izobrazevanje2.gif

IZOBRAŽEVANJE S POMOČJO PSA (AAE - Animal Assisted Education) je posredovanje v vzgojno - izobraževalne namene v vrtcih, šolah in drugih ustanovah oz. organizacijah, ki izvajajo izobraževanje otrok in mladine. Osnovni namen teh delavnic je osveščanje o sožitju z naravo in ravnanju z živalmi, o prostovoljstvu in odgovornosti do skupnosti v kateri živijo ali pa kot motivacija pri usvajanju učne snovi pri pouku, športnih dejavnostih ali pri dodatni strokovni pomoči. Delavnice so usklajene s šolskimi učnimi načrti.

Izvaja se lahko kot terapija ali kot aktivnost, s posamezniki ali skupinsko, kot enkratno srečanje ali kot sklop srečanj v daljšem časovnem obdobju, udeleženih pa je lahko največ 30 uporabnikov.

Kje se izvaja?

Izobraževanje s pomočjo psa se izvaja v vrtcih, osnovnih šolah ali drugih ustanovah oz. organizacijah, ki izvajajo izobraževanje otrok in mladine.

Koliko časa se izvaja?

Od 15 do maksimalno 60 minut, z obveznimi vmesnimi odmori za psa.

Primer dobre prakse

Izobraževanje s pomočjo psa na OŠ Hinka Smrekar v Ljubljani.

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information