Novice

 

 

Zbornik 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije. Objavljen je Zbornik z 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije "Iz teorije v prakso" z recenzijo...

>>Več...

Monika Rijavec – Intervju ZAVOD PET Tokrat smo se pogovarjali z Moniko Rijavec, direktorico Zavoda PET. Zavod, ki se ukvarja s posredovanjem s pomočjo psov kot del terapevtskega procesa...

>>Več...

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

facebook icon


INGRID KERMAVNAR IN FIDO

 

ingrid-fido.jpg»Daj, pripelji Fidota«, je po daljšem pogovoru z mano kolegici zaklicala Polona Samec, vodja zavetišča za zapuščene živali v Horjulu.

 

In ga je pripeljala. Z ovratnikom (pred nekaj dnevi so ga kastrirali) je bil videti ves droban in nebogljen. Prestrašeno se je oziral na vse strani, ob tem pa poslušno hodil ob spremljevalki.

 

Ko sta se ustavila v naši bližini (bili sva s prijateljico in še štirje drugi obiskovalci), je Fido obmiroval. Stal je čisto pri miru, kot bi si še dihati ne upal. Kar nekaj časa je stal tako, potem pa je počasi, res zelo počasi, prišel do mene, sedel k mojim nogam, dvignil glavo in me pogledal s tistimi velikimi, žalostnimi očmi. In v tistem trenutku je moja trdna odločitev, da grem v zavetišče zgolj in samo po informacije glede posvojitve (ki bi jo izpeljala čez kakšno leto, ko bom šla v pokoj), padla v vodo.

 

To se je zgodilo 18. septembra 2009 in od takrat je Fido vedno ob meni in z mano. S svojo milino in vdanostjo je v hipu osvojil tudi srca ostalih družinskih članov, hkrati pa nam je pomagal preboleti izgubo pudeljčka Maxa in novofundlandca Kozma.

 

Takoj se je vključil in kot stalno izkazuje, navdušil nad življenjem z nami. Otresel se je boječnosti in nesigurnosti, postal je zadovoljen in samozavesten kuža. Vsak, ki ga prvič vidi, je sicer prepričan, da je zelo miren in zadržan. A ko ga vidi »v akciji«, ugotovi, da se je pošteno zmotil. Ko Fido namreč opravlja določeno nalogo – pa naj gre za nalogo, ki si jo je določil sam ( npr. čuvanje hiše in vrta, preganjanje vran in mišk po polju, kopanje lukenj po njivah…) ali pa sem mu jo dodelila jaz - jo vedno opravi zelo zavzeto in dosledno.

 

In prav zaradi te njegove zavzetosti in doslednosti vem, da bo tudi v bodoče vse naloge, ki mu bodo zaupane kot terapevtskemu psu, opravljal dobro in na ta način še naprej pomagal in lepšal dan vsem, ki bodo potrebovali njegovo pomoč ali si želeli njegove družbe.

 

Ingrid & Fido

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information