Novice

 

 

Zbornik 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije. Objavljen je Zbornik z 9. kongresa delovnih terapevtov Slovenije "Iz teorije v prakso" z recenzijo...

>>Več...

Monika Rijavec – Intervju ZAVOD PET Tokrat smo se pogovarjali z Moniko Rijavec, direktorico Zavoda PET. Zavod, ki se ukvarja s posredovanjem s pomočjo psov kot del terapevtskega procesa...

>>Več...

Bistvo terapevtskih psov je, da so neverjetni motivatorji. Z Nino Mitrič se srečamo v zelenem okolju parka na Kodeljevem...

>>Več...

facebook icon


ALENKA GORJAN IN FJODOR

TP_Alenka_Fjodor.jpgKo sem končevala študij biologije, sem se odločila, da je čas za čisto mojega psa, pasme borderski ovčar. Fjodor je bil že kot mladiček zelo karizmatičen in rad je imel družbo ljudi. Bila sem navdušena nad vsemi možnostmi, ki so se nama ponujale v kinologiji. Preizkusila sva se v marsičem: opravila sva izpit poslušnosti, naučila sva se osnov frizbija, prav tako sva opravila izpit iz pašno zbiralnega načina (delo z ovcami), preizkusila sva se v razstavljanju in še bi se našlo. Na koncu sva ugotovila, da nama vse discipline ne predstavljajo izziva ali zadovoljstva. Naredila sva najin ožji izbor, ki nama je v veselje: tekmovanja v agilityju, tek s psom oz. canicross in seveda posredovanje s pomočjo psa. S Fjodorjem imava rada izzive, natančnost in hitrost, zato so nama treningi in tekmovanja v agiltiyju zelo všeč. Ko se želiva sprostiti, se poženeva čez drn in strn, saj tako najbolj uživava v naravi in si napolniva baterija za nadaljnje podvige. Ker pa rada prinašava pozitivno energijo in riševa nasmehe na obraze, je delovanje v Zavodu Pet, prava odločitev za naju. Biti prostovoljec je plemenita izbira, prostovoljec s psom, pa čisto posebno doživetje.

Kljub temu, da je to moj in Fjodorjev opis, pa bi rada omenila še tretjega člana našega krdela, brez katerega ne bi bili tako pozitivna klapa. Čisto po naključju in brez večjih priprav, se nam je pred nekaj leti pridružil borderski ovčar Vitjan, črno bel navihanec, ki naju uči, da je potrebno užiti čisto vsak dan. Mogoče bo Vitko kdaj prav tako pes terapevt, ampak zaenkrat si želim, da uživa na agility progah, ki jih premaguje z veliko strasti.

Psi so zame del družine in brez Fjodorja se ne bi pričela tako intenzivno ukvarjati s kosmatinci in njihovim nadvse zanimivim svetom.

Alenka & Fjodor

 

Avtorske pravice © 2012 Zavod PET. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo | Piškotki

Spletna stran je optimizirana za brskalnik Microsoft Internet Explorer 8 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera in Safari.

 

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih se izvaja statistika prometa spletne strani ter omogočajo uporabo družbenih omrežij. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate o uporabi piškotkov. Za več informacij preberite "Kako Zavod PET uporablja piškotke".

Ali sprejmete piškotke na tej spletni strani?

EU Cookie Directive Module Information